Ugens instagrammer

Så er loppejagten gået ind…

Nu starter loppesæsonen for alvor. Især bagagerumsmarkederne byder på mange gode fund. Der er mange private sælgere, der sælger ud fra loftsrummet og kælderen, og her kan man ofte gøre sig et kup, – men hvad skal man kigge efter?

“Vil du gi’ en tier, eller skal du lige tænke over det” – sagde damen, der solgte mig messinglampen… Sådan nogle kup må man ikke lade gå fra sig, man kan altid sælge igen, hvis man ikke kan finde plads til sådan en fin lampe.

Et godt tip til alle loppemarkeder er at komme tidligt, – eller sent. De gode ting bliver naturligt nok solgt først. Til gengæld får priserne ofte et hak nedad en halv time før lukketid.

Bagagerumsmarkederne er mine helt klare favoritter, og jeg kommer altid til åbningstid eller lidt før… Derfor blev det da også til en kæmpe Eslau vase/urtepotteskjuler til en tier…

Bagagerumsmarkeder er et mekka for dem, der kan lide at prutte om prisen. Og det er lige noget for en nærigrøv som mig. Sælgerne gider for det meste ikke slæbe tingene hjem, da de ofte kun har bestilt pladsen for en enkelt dag.

Det kan være en god ide at forberede sig lidt forud for loppesæsonen. I år har jeg for første gang skrevet mig en loppeønskeseddel, så nu kigger jeg efter det på listen, hvilket godt kan hjælpe med at overskueliggøre et stort marked. Måske kan du finde inspiration i min loppeliste.

Mine loppeønsker:

  1. Lamper – altid lamper? I år ønsker jeg mig væglamper, sakselamper, svinglamper osv. Jeg har en hel overetage, der skal indrettes, så der skal bruges mange.
  2. Gulvtæpper, gamle kludetæpper og berbertæpper. De skal helst kunne vaskes. Jeg tager gerne en chance, hvis de er billige.
  3. Tallerkner, skåle og kopper i stentøj. Jeg har en drøm om en masse forskelligt service på åbne hylder i vores nye køkken, som vi snart skal i gang med at lave. Jeg har haft B&G’s blå tone i hundrede år, men overvejer at sælge det og få skabene fyldt op med lækkert stentøj i stedet. Jeg er vild med de gråbrune og blålige nuancer og tror, det vil spille med de sortbejdsede køkkenlåger, jeg drømmer om…
  4. Flet. Jeg elsker flet og køber hvert år. I år vil jeg øve mig i, kun at købe flet med en funktion. Især skal jeg have nogle store  bløde kurve til at sætte udenom mine store urtepotter. Gammel slidt flet/rattan kan få helt nyt liv med en blanding af lindolie og vegetabilsk terpentin, så vær ikke bange for at købe noget, der ser lidt tørt og trist ud.
  5. Billeder. Jeg samler ind til en billedvæg i mit soveværelse. Det må gerne være en god blanding af nyt og gammelt, – og også gerne forskellige materialer og teksturer. Herunder et yndigt papirklip, jeg købte i weekenden.

I Silkeborg, hvor jeg bor,  er der bagagerumsmarked 1. , 2. og 3. søndag i hver måned. Tjek http://markedskalenderen.dk for at se, hvor der er marked i nærheden af dig.

Rigtig god fornøjelse

 

 


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens instagrammer