Verdens bedste chokoladekage

Nyt køkken i det lille grå hus

Jeg har besluttet mig for samle billeder fra vores “køkkenrejse” – også selvom den sidste liste endnu ikke er sat op. Men nu er det værste kaos i hvert fald overstået…

Det har virkelig været et hårdt projekt. Hele huset har været skiftevis dækket af støv og rod. Og jeg gider aldrig spise grillmad igen. Jeg gider i hvert fald aldrig mere stå ude i pis-øs-regnvejr og vende bøffer på grillen…

Det startede med et brag

En dag i foråret stod jeg og lavede mad i det gamle køkken, da der faldt en overskabslåge lige ned i knolden på mig. Og så var det slut! Det var virkelig et udtjent køkken, der var ikke noget at gøre. Det var sandsynligvis sat ind i 70’erne og malet hvidt i 90’erne, hvor det også havde fået en omgang “smarte” stålgreb.

Den dag var jeg så færdig med det køkken, at selv manden godt kunne se, at jeg ikke kunne tales til fornuft. – Vi vidste godt, at det ville blive et kæmpe projekt. Vi har lavet et nyt køkken sammen før, men denne gang skulle gulve op, lofter ned – der var sågar en trappe, der skulle flyttes…

Først blev der revet ned og ud- og kørt væk. Halleluja for storebrødre med jydekrog og masser af værktøj.

Herefter gravede vi jord af. 3 trailerfulde jord – med en skovl, ja tak for kaffe. Så kom tiden til at skære hullet til stuen større. Vi havde udstyret os med en støvkabine fra Harald Nyborg, alligevel var der støv overalt! -selv  inde glassene inde i skænken i stuen lå der en halv cm støv.  Her stoppede det en overgang med at være sjovt. Med to små børn, et soveværelse, der nu var adskilt fra resten af huset og støv overalt- dårlig kombi med et barn med hård astma. Eneste mulighed for at lave mad var ude på grillen i den mest regnfulde sommer i mands minde. Øv.

Men det skal jo som bekendt være lidt skidt før det bliver godt. Opbygning er også bare lidt sjovere end nedbrydning. Her er der kommet isolering på.

Rionet og gulvvarmeslanger…

Til sidst et lækkert betongulv.

Så gik det pludselig stærkt. Sildebensgulvet var et helvede at lægge -det tog min bonusbror sig heldigvis af, men det værste var, at vi selv måtte lægge det i bryggerset. Trappen, som kom i sidste øjeblik, kom op, og manden begyndte at bygge forskalling til højskabsvæg…

.. og til gipsloft…

Og da manden begyndte at samle skabene -fra Ikea. blev det rigtigt sjovt.

Bordplader – fra Silvan – behandlet med drivtømmerolie, vask og det smukke armatur – fra Nivito.

Lamper fra Nordal og greb fra knager.dk

Højskabsvæggen – og boller i ovnen for første gang i næsten 3 måneder…

 

Vi er super glade for resultatet.Men næste gang betaler vi nogen for at gøre det for os. Lad det være et godt råd herfra😘

 

 

3 kommentarer

 • Mie

  Jeg er vild med det! Wow det er flot, især sildebensgulvet er for nice

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Det ser jo så fedt ud

  Jeg har – når du har postet billeder fra køkkenet – bemærket vaskens placering – hvordan fungerer det at have den helt ude i siden af bordpladen? Og var der en særlig overvejelse bag eller grund til den placering?

  (Levede i øvrigt selv uden køkken i to (!) år, der skulle lige brydes væg ned, flyttes afløb, vand og el og lægges gulv inden ikeakøkkenet skulle op. Elsker så ikke bare dét køkken nu – men at have et køkken …

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • -

   Hej Katrine
   Ja, det med vasken blev flittigt diskuteret.
   Der skulle være plads til en vask, en opvaskemaskine og en kogeplade på et forholdsvist lille stykke, så det var lidt af nød. Men det fungerer faktisk glimrende.
   Håber du får et køkken, du kommer til at elske;-)
   Helle

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste chokoladekage