Silkeborg

Fjordenhus

Olafur Eliasson har designet den 9000m2 store bygning, i øvrigt Eliassons første. Stueetagen, som er offentlig tilgængelig indeholder også flere kunstværker fra Eliassons hånd. – Og jeg var ved at implodere af bare begejstring.

Fjordenhus ligger på Havneøen i Vejle, der er åbent fra 7-24, og det er helt gratis, at komme ind og se stueetagen. Resten af bygningen er domicil for Kirk Kapitals.

Bygningen blev indviet 9 juni i år.

Fjordenhus består af fire sammenhængende cylindre med en højde på 28 meter. Den markante bygning rejser sig op ad vandet og skaber en forbindelse mellem Vejle Fjord og byens centrum.

Kunst og arkitektur er smeltet sammen i Fjordenhus, som det er Studio Olafur Eliassons tanke skal indgå i en konstant dialog med det omsluttende hav. Afhængigt af hvor man er i bygningen vil der være forskellige vinkler og udsyn til fjordens bredder og havnen, indrammet af buede åbninger og vinduer. Mens to af stueetagens rum gennemstrømmes af vand.

Kig forbi😘

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Silkeborg