Noget om vægttab (det her er et røvkedeligt indlæg!)

Detox din hjerne – seriøst!

Den anden dag havde jeg spist sundt hele dagen. Jeg havde trænet hårdt og på alle måder overholdt de krav og ambitioner, jeg havde for den her dag. Manden var på kursus i København, og jeg var alene med ungerne. Efter at have puttet dem ( i halvanden time…) lavede jeg mig en god kop kaffe og satte mig i sofaen. Så faldt det mig ind at gå ud i køkkenet, tage en müslibar, skære den i ti stykker og komme den i en lille fin skål. Der sad jeg så og hyggede mig med strikketøj, snacks og kaffe, og så slog det mig: “Fuck, fuck, fuck!!! nej, det her må jeg jo ikke…. nu er det hele ødelagt…” Inde i mit hovede var det hele nemlig så ligemeget… Nu havde jeg haft en usund dag. Pis!

Det er jo sygt!

Da jeg dagen efter hørte første og anden episode af podcasten “Detox din hjerne” – vel og mærke, mens jeg trænede i Fitness World følte jeg mig ekstremt truffet. Anne Gaardmand, som er medvært på podcasten berettede om en ung kvinde, hun havde haft i behandling, som fortalte om alt, hvad hun skulle gøre for at kunne betragte sig selv som sund. I 30 minutter havde kvinden fortalt om alle de regler, hun havde for sig selv –  for at være sund. Og ALLE regler skulle være overholdt, for at dagen var en succes rent sundhedsmæssigt. Det kan nok ikke overraske, at dagene stort set altid var en fiaskoer. Der skulle spises 6-800g grønt, økologisk naturligvis, i sæson og selvfølgeligt lokalt produceret. Det måtte desuden kun være meget fiberrige grøntsager. Og sådan kunne hun altså blive ved med alle andre fødevaregrupper.

Jeg vil ikke mene, at jeg har en spiseforstyrelse, men jeg kunne sagtens se mig selv og de fleste af mine veninder i de her urealistiske forventninger til os selv og vores sundhed. Samtidig fortalte de i podcasten om de mekanismer, der gør, at vi, når vi har forbrudt os mod et af vores principper, rationaliserer således, at så kan det hele jo være ligemeget. Jeg tager jo ikke på af den müslibar – men havde jeg nu tænkt, det kan også være ligemeget og havde følgeligt spist et par poser slik og en skål is bagefter (hvilket jeg egentlig godt kunne have gjort), så var jeg nok gået lidt oppustet i seng.

I podcasten kalder Morten Elsøe og Anne Gaardmand det for forhindrende overbevisninger. Forhindrende overbevisninger får os til at handle uhensigtsmæssig og tage valg, der er dårlige for os. En forhindrende overbevisning kan f.eks. være at kulhydrater er fedende. Hvis man har den overbevisning og kommer til at spise en rundstykke til morgenmad, vil man sandsynligvis tage flere dårlige kostvalg i løbet af dagen, for nu kan det jo være ligemeget. Igen noget jeg godt kan nikke genkendende til.

Jeg synes, I skal prøve at lytte til et par episoder af “Detox din hjerne” – og så danne jer en mening selv. Om ikke andet er episode 1: “Myter om kulhydrater” en åbenbaring for os, der bare gerne vil have lov til at spise et stykke rugbrød til morgenmad i stedet for 4 æg og en kop kaffe med smør…

Tak til dig, der anbefalede mig podcasten – og møs til I andre…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget om vægttab (det her er et røvkedeligt indlæg!)