Velkommen til min nye blog

En rundtur i et lille gråt hus

For 5 år siden boede vi på et nedlagt landbrug. Et rigtigt håndværkertilbud, som vi selv havde sat i stand. Det var skide sjovt, men så fik vi Eva – og trangen til at slå græs i 4 timer eller den endeløse renovering/hold stedet fra at falde ned om ørene på dig- trang forsvandt som dug for solen. Og så blev jeg gravid med Herman, og nu var vi helt færdige. Vi var enige om, at vi skulle bo i Silkeborg – og inde i byen ikke i en forstad, men vi så på mange forskellige huse og forelskede os også i nogle af dem, før det lille grå hus en dag dukkede op på Boligsiden.

Og så var der ikke noget at rafle om. Vi flyttede ind i oktober 2015, da Herman var 2 måneder gammel. Og vi elsker det her hus. Det er lidt af en barak-by; et originalt lillebitte hus fra år 1900 og så en masse knopskydninger og tilbygninger gennem året, senest i 2000, hvor pyramidehuset, hvor vi pt. har soveværelse, børneværelse og walk-in er bygget til. I alt knap 200 m2 – så egentligt ikke et så lille hus.

Til alle jer, der kigger ind på min blog for første gang, er der her en lille rundtur i det lille grå hus.

Forgangen:

Russerstuen, kontoret eller bare forgangen, kært barn har mange navne – og egentligt har vi haft lidt svært ved at regne ud, hvad vi skulle bruge det her rum til. Men nu er det en ekstra stue, hvor manden og jeg gerne sidder og hyggesnakker sidst på eftermiddagen, hvis ungerne ser Ninjago eller noget andet med et utåleligt lydspor. Det fungerer supergodt, og det er en luksus at have plads til den slags.

Stuen:

Stuen har allerede gennemgået mange forandringer, men den store teakskænk er kommet for at blive – den gemmer på spil, fjernstyrede biler og sprutten ikke at forglemme. Mit næsten projekt er at gøre noget ved den væg med TV’et, som sjovt nok altid er hjemmets røvhul.

Køkkenet og bryggerset:

Køkkenet er vores eget projekt fra 2017. Det var lidt af en omgang, da vi skulle grave en del jord væk for at få plads til gulvvarmen. Du kan læse mere om projektet her, hvis du har lyst. Køkkenskabene er fra Ikea, bordpladerne er eg med grå olie fra Silvan og grebene er massiv børstet messing. Sildebensgulvet er lavet i de billigste fliser fra Bauhaus. Det var et helvede at lægge, så her vil jeg anbefale, at man får fat i en prof. Bryggerset er lavet i samme materialer.

  

Soveværelset:

Soveværelset har for nyligt fået en make-over med nye flotte gardiner fra Ikea (Til næsten ingen penge), en mørk varm grå på væggen og en flot sildebenskommode fra Ilva.

Børneværelset:

Bagerst i huset ligger børneværelset men ikke længe endnu, for vi er nemlig ved at lave værelser ovenpå, så Eva og Herman kan få hver deres værelse, så jeg forudser dog, at de fortsat vil sove nede ved os, så bare på en madras. Planen er, at det nuværende børneværelse så bliver til at krearum eller kontor.

Tak, fordi du kiggede med. Der bliver mange flere indretnings og renoveringsprojekter i fremtiden…

Kærlig hilsen Helle

2 kommentarer

 • Carina

  Hej Helle

  Så hyggeligt med en rundtur, jeres hjem er så skønt.
  Hvad farve er fliserne i jeres køkken og gang? Jeg har gået og bildt mig ind, at de er blå, men det ser ikke helt rigtigt ud. Jeg drømmer om blå sildebensfliser i vores nye sommerhus ☺️

  Mvh Carina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detlillegraahus

   Hej Carina
   Der stod sort på pakken, men de er nok nærmere mørkegrå – ikke blå – det må være lyset, der snyder.
   Det havde jeg alligevel nok ikke fået manden med på…
   Kh
   Helle

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen til min nye blog