10 ting, der kendetegner en gammel slambert...

På jagt efter konebilen…

Jeg skal af med min bil og have en ny. Og det SKAL jeg, for den er leaset, og den aftale udløber til marts. Der er jo god tid, tænkte jeg, men det viser sig, at der er måneders leveringstid på mange biler, så det er bare med at komme igang. – og Christ, hvor er det svært at vælge en ny bil.

Her er jeg den dag, jeg fik min nuværende bil – og det bliver svært at toppe, hvor glad jeg var…

Jeg har de sidste tre år været kørende i en VW Touran, fordi #momlyfe… Og det er by far den fedeste bil, jeg nogensinde har haft. I fatter ikke, hvor meget lort og hvor mange unger, man kan stoppe ind i sådan en. Og det er lidt som om den bil bekymrer sig lidt om mig. Den ved godt, jeg ikke gider skifte gear, så det gør den. Den kan også lige låse dørene, så man føler sig passet på. Hvis man har haft en lang dag, kan man placere sure, skrigende unger allerbagerst i køretøjet. Og så kan den overhale. Som en motherfucker. Den accelerer op ad bakke uden problemos. Jeg kan køre fra alt.

MEN – vi har jo ikke små børn mere – det er flere år siden, jeg har haft en klapvogn med – og reelt set, behøver jeg jo derfor ikke et kæmpe skrummel af en bil, ligesom jeg ikke behøver kaste 4600 bobs efter en leasingydelse hver måned. -Men igen, det er sygt svært.

Men hvad skal den da kunne?

Her er jeg faktisk ikke ret krævende. Den skal naturligvis have noget automatgear, og det må godt virke ligeså godt som DSG- gearet, som Volkswagen kører med, og så skal den have lidt under køleren (hvis I forstår sådan en lille en…) Men det vigtigste er jo naturligvis, at der er en ordentlig kopholder. Jeg kunne skrive lange anmeldelser af diverse bilmærkers kopholdere, men jeg vil bare sige: Medmindre du har shotsglas med i bilen, er de fleste BMW’er ikke noget for dig.

En anden vigtig ting er, at der er lys i makeup-spejlet. Så vidt jeg er oplyst, er det en forholdsvis ny ting, som opstod, da Scary Spice var med til at designe Land Rover Evoque, og det holder max. Det kan jeg ikke undvære. Til sidst har jeg brug for sådan nogle indstøbte kroge i bagagerummet, hvor jeg kan ophænge indkøbsposer, så appelsiner og porrer (hvilket vi jo stort set lever af – NOT) ikke ligger og roder rundt, hver gang, jeg drejer.

Det er sgu da ikke meget at be om?

Men hvordan så?

Man skulle jo så tro, at man kunne få noget kvalificeret hjælp eller i det mindste sparring, når man så besøger et såkaldt bilhus. Her er Silkeborg som “Bilernes by” jo godt udstyret.

Men men men – jeg kan ikke lade være med at blive en lille smule provokeret af, at når vi går ind sådan et sted, så henvender sælgerne sig konsekvent til manden. Også selvom jeg jo ikke er den helt mundlamme type og gerne fortæller, at vi er på kig efter en konebil. Og når jeg så har sagt, at jeg ikke gider skifte gear, skal de også lige se på manden, om jeg da selv skal have lov til at bestemme det. Og endelig har jeg flere gange været ude for, at vi skal have en prøvetur – og at sælgeren giver nøglen  til manden, selvom det er understreget, at det er mig, der skal have bilen.

Men hvad gør vi så?

Det aner jeg faktisk ikke.

Lige nu står det mellem en Seat Leon ST og en Mazda CX30… måske…

Seat Leon er nogenlunde pæn, ret sporty af en stationcar at være og en del billigere end en VW Touran.  – Omend det er helt samme motor og gear, som jeg er vant til. Kopholderen er ok, og der er lys i spejlet og poseophæng bagi. I dieselversionen var jeg ved at falde i søvn under kørslen – men benzinen var ganske fin. Men måske er det også en lille smule kedeligt at vælge noget, der minder så meget, om det man har?

Mazda CX30 er der helt klart noget friskt over. Designet er flot synes jeg – og der er virkeligt meget ekstraudstyr som standard. Til gengæld kan man ikke sidde på bagsædet, hvis man har ben, og det trækker lidt ned. Og så er der ingen (!?) poseophæng bagi, ah men hallo, er det ikke en konebil? Den har kun 121 hk mod Leon’ens 150, men på køresiden gør den det godt, og automatgearet fungerer også fint til trods for, at alle motorjournalister åbenbart synes, det er noget lort.

Så hvad gør jeg nu?

For nu at citere hende der fynboen fra “Mig og  min mor”: Det aner jeg faktisk overhovedet ikke en skid om!

Forslag og gode råd modtages med tak. (Det samme gør jobtilbud fra Bilmagasinet)

Møs fra Helle

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting, der kendetegner en gammel slambert...